Virkamieskunta ja edustuksellisuutta hoitavat poliitikot ovat paljon vartijoina julkisista varoista päätettäessä. Voisiko ainaista kiistelyä helpottaa ottamalla avuksi tavallisten kansalaisten asiantuntemuksen, ajan ja arvot?

Helsingin kaupunginkirjasto, Avanto insight oy ja Emobit oy aloittivat toukokuussa osallistuvan budjetoinnin hankkeen, jossa kirjaston asiakkaat otetaan mukaan uuden keskustakirjaston kehittämiseen. Hankkeen taustalla on Sitran Uusi Demokratia -ohjelmassa syntynyt idea ja samasta lähteestä tuleva rahoitus.

Kevään ja kesän aikana suunnitellaan osallistuvan budjetoinnin hanke, joka antaa kirjaston asiakkaille mahdollisuuden osallistua uuden keskustakirjaston kehittämisvaroista päättämiseen. Samalla osallistuvan budjetoinnin malleja, välineitä ja kokemuksia maailmalta sekä nyt tehtävästä hankkeesta dokumentoidaan tälle sivustolle. Lisäksi hankkeen tavoitteena on avata ja visualisoida kirjaston taloudellista informaatiota helppotajuiseen muotoon.

Tarkemmin hankkeesta seuraavassa blogikirjoituksessa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja ja yhteydenotot

Raimo Muurinen
Toimitusjohtaja
Avanto insight
p. 044-5777 574

 

Posted in Hanke
Share this post, let the world know

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *