Keskustakirjastohankkeen ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin työpaja järjestettiin eilen Kontulan kirjastossa. Osallistujia saapui paikalle vain neljä, mutta tilaisuuden tunnelma oli sitäkin parempi.

Pirjo Lipasti esitteli keskustakirjastohankkeen ja Raimo Muurinen kertoi osallistuvan budjetoinnin taustoja. Heini Oikkonen esitteli pilottiaihiot, jonka jälkeen Virve Miettinen aloitti työpajan ohjaamisen. Ensimmäisenä osallistujien tehtävänä oli miettiä vaihtoehtoja itsenäisesti ja perustellen, toiseksi nämä esiteltiin vierustovereille ja kolmantena keskusteltiin yhteisestä näkemyksestä.

Osallistuva budjetointi Kontulassa

Ensimmäisessä vaiheessa keskityttiin hiljaiseen itsenäiseen työskenteltyyn

Työskentely sujui hyvin ja järjestäjät saattoivat vain seurata tyytyväisinä sivusta. Joitakin kysymyksiä pilottivaihtoehtojen kustannuksista nousi esiin, jolloin kirjaston edustajat taustoittivat suunnitelmia tarkemmin. Osallistujat punnitsivat vaihtoehtoja hyvässä hengessä, rakentavasti keskustellen ja usein hymyssä suin. Lopulta neljän pilotin kärki löytyi ja ne pisteytettiin suosituimmuusjärjestykseen.

Eräs osallistuja puki tuntojaan sanoiksi tapahtuman jälkeen ”Minulla oli aivan kamala päivä tänään töissä, mutta nyt se muuttui ihan mahtavaksi!”. Osallistujat toivoivat, että kaupunkilaisten mahdollisuus päästä päättämään rahasta laajenisi tulevaisuudessa. ”Sana osallistuminen voi kuitenkin karkoittaa ihmisiä, koska se kuulostaa siltä, että siellä joutuu sanomaan jotakin” huomautti yksi osallistuja. ”Mutta niin se pitääkin!” vastasi toinen.

Posted in Hanke
Share this post, let the world know

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *