Hankkeen toinen työpaja järjestettiin eilen Lasipalatsissa Kohtaamispaikalla. Osallistujamäärä kasvoi selvästi Kontulan pajaan verratuna ja nyt jakauduttiin työskentelemään kolmeen pienryhmään.

Tilaisuus noudatti samaa kaavaa alun osalta. Budjettivaihtoehdot synnyttivät nyt runsasta keskustelua, kysymyksiä ja kyseenalaistamista. Osallistujat kyselivät järjestäjiltä eri vaihtoehtojen kustannusrakenteita ja perusteita hinnoille. Lisäksi jokaisesta ryhmästä nousi omia uusia ehdotuksia. Osassa ryhmissä yhteisymmärryksen löytäminen vaati perusteellista keskustelua, kädennostoäänestyksiä ja nähtiinpä jopa yhdessä ryhmässä yksi erillisneuvottelu. Osallistujat hallitsivat hyvin demokraattisen osallistumisen pelisäännöt, mutta työskentely oli kaukana yhdentekevyydestä. Alun pieni odottava jännittyneisyys ja varsinaisen tekemisen intensiivinen tunnelma korostivat sitä, että osallistujat todella sisäistivät päättävänsä julkisesta rahasta, vieläpä 6-numeroisesta summasta.

Pienryhmä turvautui kädennostoäänestykseen demokraattisen enemmistön löytämiseksi

Tilaisuuden lopussa pienryhmät listasivat suosikkivaihtoehtonsa seinälle ja niistä päästiin ensimmäistä kertaa äänestämään usean ryhmän kesken. Äänet jakaantuivat muutamalle eri vaihtoehdolle ja kärki erottui selvästi. Tulokset julkaistaan täällä ja kirjaston sivustolla tämän illan työpajan jälkeen (ei tosin samana iltana).

Posted in Hanke
Share this post, let the world know

Comments are closed